Stukadoor of Reno/vliesbehang?

Dat is een goede vraag. Reno/vliesbehang is een glasvezelbehang zonder structuur, glad of in alle vormen en structuren. Het wordt verlijmd op behangklare wanden. Het is een zeer sterke, strakke en bovendien scheuroverbruggende afwerking en in alle kleuren overschilderbaar.

Waarom reno/vliesbehang?
Reno/vliesbehang is een perfect alternatief voor glad stuc werk. Het heeft scheuroverbruggende eigenschappen en is dus ook sterker dan stuc werk. Door uitdamping van vocht in nieuwbouw woningen of appartementen werken de wanden en plafonds komen als snel zet- en krimpscheuren voor en vaak bij 2 verschilden materialen. Stuc werk zal sneller scheuren. Reno/vliesbehang overbrugt deze scheuren en blijft jaren goed en mooi. Zelfs na een aantal jaren is met een eenvoudige sausbeurt uw huis weer als nieuw.

Kwaliteit van reno/vliesbehang.
Reno/vliesbehang is verkrijgbaar in vele soorten, kwaliteiten en merken. Wij gebruiken de 140/150gr. versie. Dit is de op 1 na zwaarste (en dus sterkste) kwaliteit.
Reno/vliesbehang vereist een aantal voorbehandelingen aan de wand voordat het aangebracht kan worden. Wanden worden behangklaar opgeleverd, maar zijn dan nog niet klaar voor reno/vliesbehang. Behangklarewanden worden door ons nog geëgaliseerd met een kant-en-klaar gips mortel. Deze laag wordt na droging machinaal glad geschuurd. Daarna wordt de wand geïmpregneerd ( diepgrond ) neemt de zuiging weg van de wanden. En daarna word het reno/vliesbehang aangebracht. Het reno/vliesbehang wordt ingelijmd met behulp van de lijmmachine, of met de roller of spuit dat hangt af van het soort reno/vliesbehang Na het aanbrengen wordt het reno/vliesbehang alle inwendige hoeken netjes en strak in gekit met een elastische kit en word in 1 of 2 lagen afgeschilderd, ligt aan deze keuze van de kleur.

Afdekplaatjes van stopcontacten, lichtschakelaars e.d. wordt allemaal verwijderd alvorens de werkzaamheden, ook de trapleuningen worden tijdelijk verwijderd.

Voordelen reno/vliesbehang
U wilt wanden die strak en naadloos zijn. Dan is reno/vliesbehang een uitstekende optie. Reno/vliesbehang is een vorm van glasvezelbehang, met een strak eindresultaat. Het materiaal is bovendien van goede kwaliteit, zeker ten opzichte van traditioneel stucwerk: brandveilig, krimpvrij, stootvast en krasvast, makkelijk overschilderbaar.
Voordelen van het materiaal

  • Naadloze afwerking
  • Krimp scheuroverbruggend
  • Brandvertragend
  • Krasvaster
  • Stootvaster
  • Goedkoper dan stucwerk
  • Beter resultaat
  • Garantie
  • Collectieve korting bij nieuwbouwprojecten

Meer informatie over Renovlies behang? Klik hier.